sivilce tedavisi nasıl yapılır, tedavi ile sivilcelerden kurtulma, sivilceler için uygulanan tedaviler

Sivilce Tedavisi İle Sivilcelere Son

Gençlerin korkulu rüyası aknenin nedenleri çok fazladır. Kesin olan yanı yağ bezlerindeki büyüme ve aşırı çalışmadır. Aknenin gelişiminde faktörler, kıl folükülünde yapışkanlığın artması, yağ salgısı yapımında artış, deri hücrelerinin anormal gelişmesi ve bazı yerleşik bakterilerdir. Akne, yağ bezlerinin fazla bulunduğu yüz, sırt, göğüs ve omuzlarda yerleşir. Sivilce her yaşta görülebilir. Stres, güneş ışığı, kozmetik ürünler, bazı ilaçlar sivilce oluşumuna sebep olabilir. Akne, hangi durumda olursa olsun mutlaka sivilce tedavisi görülmelidir.sivilce tedavisi nasıl yapılır, tedavi ile sivilcelerden kurtulma, sivilceler için uygulanan tedaviler

Sivilce Tedavisi Süreçleri

Tedavide en önemli nokta, hastanın yaşı, sivilcelerin yapısı ve vücuda dağılım şeklidir. Akne tedavisi bir süreçtir. Eğer sivilceler 6-8 hafta içerisinde iyileşmezse tedavi değiştirilmelidir. Eğer siyah nokta ve beyaz noktacıklar gibi erken dönemdeyse cildi kurutan ve soyan sivilce krem ve losyonları önerilir. Sivilceler iltihaplı şekildeyse antibiyotikli kremler kullandırılır. Sivilceler yüz dışında gövde ve sırta yayılmışsa kremler yeterli gelmeyecektir. Ağızdan alınan antibiyotikler veya özel A vitamini ilaçları önerilir. Sivilce tedavisi sürecinde destekleyici kozmetik ürünler iyi seçilmelidir.  Kişinin cilt yapısına uygun temizleyiciler, nemlendiriciler ve makyaj ürünleri kullanmak son derece önemlidir. Bunlar tedavinin tamamlayıcı unsurlarını oluşturur.  Sivilceler, tedavi edildikten sonra tekrar çıkabilir. Önemli olan kişinin cilt yapısıdır. Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerde daha sık görülür. Bu yüzden tedavi sonrasında da kullanılan kozmetik ve bakım ürünlerine özen göstermek gerekir. Cildin yağ dengesini düzenleyen medikal kozmetik ürünler sivilce oluşumunu engellemektedir. Kendi kendinize sivilcelerinizi patlatmayın. Sivilceler sıkıldıklarında daha kırmızı olur ve şişer. Bunun sonucunda doku ezilmesi nedeniyle iz bırakır. Antibiyotikler yağ bezindeki bakteri sayısını ve derideki kızarıklığı direk olarak azaltır.

Lazerle Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sivilce izi tedavisinde amaç, ciltteki hasarı onarmaktır. Lazer ile yapılan sivilce tedavisi ise cilt iki farklı şekilde tedavi edilir. İlk olarak cildin en üstünde bulunan hasarlı dokular soyularak izler tedavi edilir. İkinci olarak da ciltte bulunan kollajeni yenileyerek hasarlı dokuların onarılmasını sağlar. Lazer tedavileri, 3-4 hafta ara vererek 4-8 seans olarak yapılmalıdır. Seans sayısı sivilce izinin derinliğine ve vücuttaki dağılımına göre değişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir