metabolizma hızlandırma, metabolizma nasıl hızlanır, metabolizma hızlandırma yöntemleri

Metabolizmanızı Nasıl Hızlandırabilirsiniz?

Vücudumuz gün boyunca tükettiğimiz besinleri enerjiye dönüştürür. Bu enerjinin yakılma hızı kişinin metabolizma hızını belirler. Sağlıklı bir yaşam tarzı için metabolizmanın düzenli ve yeterli hızda çalışması gerekir. Yaş, genetik, metabolik hastalıklar, cinsiyet, diyet, stres ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları metabolizma hızını doğrudan etkiler. Metabolizmanın en verimli olduğu dönem 15-30 yaş aralığında görülmektedir. Yaşlılıkta, buna dikkat etmezseniz yavaşlamaya başlar. Vücudun iç mekanizmasını ateşleyen metabolizma; Hücrelerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayarak yağ yakımında da önemli rol oynar. Yaşam kalitesini doğrudan etkileyen metabolizma yavaşlarsa sağlık sorunları ortaya çıkar.metabolizma hızlandırma, metabolizma nasıl hızlanır, metabolizma hızlandırma yöntemleri

Metabolizmayı hızlandırmak için;

Gün boyunca vücudunuz için yeterli miktarda su almanız gerekir. Ortalama olarak 2-3 litreye yakın su tüketilmelidir.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakan besinlere de ağırlık vermelisiniz.

Az ve sık yemeliyiz ve sürekli metabolizmasını başlatarak fonksiyonel kalmasına yardımcı olmalıyız. Uzmanların tavsiyesi üzerine 3 ana öğün ve 3 ara öğün olarak beslenmelidir.

Spor ve egzersiz faaliyetleri düzenli tekrarlar şeklinde yapılarak metabolizma hızlandırılmalıdır. Aktif bir yaşam tarzı metabolizma için çok önemlidir.

Antioksidan özelliği olan bitki çaylarını düzenli olarak tüketmek gerekir.

Alternatif olarak, akupunkturun metabolik hızı arttırdığı bilinmektedir.

Metabolizmanızı Hızlandıran Beslenme Önerileri

İlk olarak; Kahvaltıyı kesinlikle atlamayın… Kahvaltınızda; Sağlıklı yağlar içeren, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olan ve uzun süre tok hissetmenizi sağlayan 1 adet haşlanmış yumurta olmalıdır. Üstelik kolesterolü etkilemeyen yumurta metabolizmayı çalıştıracaktır.

Metabolik yavaşlamayı önleyen C vitamini içeren besinlerden faydalanmalı ve gün boyunca 1-2 öğün tüketmelisiniz.

Mide ile ilgili sağlık sorunlarınız yoksa; Baharatlı ve baharatlı yiyecekleri tercih etmek yararlıdır. Tarçın, nane ve kırmızı acı biber bunlardan sadece birkaçı…

Kafein içerdiği için gün boyunca tüketeceğiniz birkaç fincan şekersiz kahve metabolizmanızı başlatan içecekler arasındadır. Antioksidan özelliği de bulunan yeşilçay, hemen ardından listelerde yer alıyor.

Gün boyunca içtiğiniz suya limon veya tarçın eklemek metabolizma hızınızı artıracaktır.

Elma ve armut gibi dirençli yağlarla, özellikle greyfurtla savaşan lifli meyvelere diyetinizde öncelik vermelisiniz. Faydaları saymakla bitmeyen greyfurt ile pek aşina değilseniz, içecek olarak su içmeniz için başka bir alternatif…

Ana öğün olarak yeşil yapraklı sebzeleri tercih etmeniz metabolizma hızınızı artıracaktır.

Yağ yakımını sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran kalsiyum içeren yiyecekleri tercih etmelisiniz.

Metabolizmayı artırmak için egzersiz yapın

Günlük hayatınızda çok aktif olmayan biriyseniz, metabolizmanızı etkili egzersiz veya alışkanlık haline getirdiğiniz bir spor programı ile desteklemeniz gerekir. Hareketsiz bir yaşam tarzı yönetin; Metabolizmayı yavaşlatmanın yanı sıra bölgesel yağlanmalara ve fazla kilolara neden olur.

Sabah egzersizleri, sindirim sistemini doğrudan etkilediği için; Bu metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakmaya başlayarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır. Vücuttaki fazla yağ metabolizma hızını etkilediği için; Vücut yağ oranınızı azaltmak ve kas oranınızı artırmak için çalışmalısınız. Bir yetişkinin aktif bir sınıfa katılması için günde ortalama 10.000 adım atması gerekir. Sağlıklı yaşamın altın kuralı olan spor, gün içinde yeterli olmayan aktivitelerimizin eksikliklerini giderecektir. İster dans edin, ister egzersiz yapın, metabolizmanızın aktif kalması önemlidir. Asansör yerine merdivenleri tercih edebilir, arabanızı daha uzağa park edebilir veya gideceğiniz yere ulaşmak için yolu uzatabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıracak yöntemlere bağlı kalmak; Kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın tadını çıkarabilirsiniz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir