diş teli nedir, diş teli taktırma yaşı, diş teli hangi yaşlarda takılır

Diş Teli Nedir, Hangi Yaşlarda Takılır?

Diş teli tedavisi teknolojinin gelişmesiyle sık sık rastlanan bir tedavi durumuna geldi. Dişlerde oluşan çarpıklık, çene bozukluğu, diş yapısında ve damakta yamukluk ve yapı bozuklularını düzeltmek için diş teli tedavisi yani ortodonti tedavisi uygulanır. Diş teli tedavisi tüm hastanelerde yapılmamaktadır. Genellikle özel diş polikliniklerinde yapılan tedavinin nadir de olsa devlet hastanelerinde yapıldığı görülmektedir. Devlet hastanelerinde yapılan diş eli tedavilerinin süresi on yıla kadar uzamaktadır.diş teli nedir, diş teli taktırma yaşı, diş teli hangi yaşlarda takılırDiş Teli Türleri ve Fiyat Aralıkları Nedir?

Fiyatlarda tedavinin zorluğuna göre farklılık göstermektedir. Çene bozuklukları en zor tedavi olmakla beraber tellerin ağızda kalma süresi de bir yıldan 3 yıla kadar değişmektedir. Tedavi sürecinde en önemli etken hastane seçimidir. Diş teli tedavisi için seçilen hastane hasta ilişkileri konusunda ve diş teli konusunda uzman kadrosuyla çalışmalıdır. Kimi olumsuz durumlarda diş teli tedavisi ardından dişler yeniden eski haline dönüp çarpıklıklar oluşturabilir.

Diş teli takılmadan önce hastalara pek çok seçenek sunulmaktadır. Bu seçenekler genelde görünüm amaçlıdır. Tel takımında en çok tercih edilen çeşit metal olanlardır. Fakat günümüzde gençler farklı renkleri tercih etmektedir. Takım renklerini diş tellerine taşıyan hastalarda oldukça fazla son zamanlarda.

Diş Teli Tedavisi Kaç Yaşında Yapılır?

Diş teli tedavisi genellikle ergenlik dönemlerinde başlamaktadır. En uygun başlama yaşı 8 yaş olarak belirtilmektedir. Üst sınır ise yoktur.

Diş Teli Tedavisi Kimlere Yapılır

Diş teli tedavisi dişlerinde çarpıklık olan herkese yapılır. Özellikle büyüme çağındaki çocuklarda çarpıklıklar sıklıkla görülmektedir. Bu yetişe döneminde olabileceği gibi sonrada da olabilir. Çarpma veya düşme sonucu dişler zarar görebilir. Bunun sonucunda diş teli tedavisine başlayabilirsiniz. Diş teli tedavisi uzmanlık gerektiren bir durumdur. Hekiminizin tavsiyelerine mutlaka uymalısınız. Ayrıca kontrollere de süresi içerisinde gelmeniz tedavi süresi açısından büyük önem taşıyacaktır. Diş telleri takıldığında normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır. Ayrıca günümüzde şeffaf diş telleri de kullanılmaktadır. Bu sayede ağzınızda diş teli yokmuş gibi duracaktır. En uygun diş teli modelini hekiminiz ile birlikte belirleyebililirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir